Line Audio Design

Från Kontrollrummet
Hoppa till: navigering, sök

Line Audio Design är en svensk tillverkare av högklassiga mikrofoner, mikrofonförförstärkare och aktiva DI-boxar.

Företaget ligger i skånska Rinkaby och har funnits ända sedan Atari var i ropet. Man konstruerar, tillverkar och sluttestar alla produkter i Sverige och har ett antal mycket bra produkter på agendan. Ledordet som gäller i alla produkter, är att det ska vara så transparent och lågbrusigt som möjligt - och till vettiga priser.

CM3 är en småmembrans kondensatormikrofon, som inte är mycket större än en XLR-kontakt. Mycket populär tack vare sin ljudkvalitet och sitt låga pris.

Ett antal olika varianter av sångmikrofoner finns också. De har inte traditionell uppbyggnad med stort membran, utan man använder samma membran som i CM3, men 3st i stället för det traditionella stora membranet. Mikrofoner med valbar riktningskarakteristik, är försedda med två sådana paket med 3 mikrofonkapslar.

Mikrofonförförstärkare tillverkas i en 2-kanalig och en 8-kanalig modell. De är identiska, förutom antalet kanaler och att den 8-kanaliga är till för rackmontering. De kan ge upp till 60dB gain, så det räcker till för alla typer av mikrofoner. Digitala utgångar (AD-omvandlare) är planerat som tillval och nuvarande enheter är förberedda för detta, men i nuläget är omvandlarna inte färdigutvecklade.

Även en aktiv DI-box, kallad ADIB, finns i sortimentet - och det är en enhet med hög ingångsimpedans för att det ska gå att koppla in en gitarr direkt (t ex för att kunna använda en förstärkaremulator i datorn, i stället för att behöva micka upp en gitarrförstärkare). ADIB kopplas till en mikrofoningång och drivs av fantommatningen.

Externa länkar