Gruppköp

Från Kontrollrummet
(Omdirigerad från Group Buy)
Hoppa till: navigering, sök

Group Buy eller Gruppköp handlar om att antingen en tillverkare, återförsäljare eller privatperson ordnar ett extra bra pris på någon produkt för en utvald grupp av människor under en begränsad tid. Oftast blir priset lägre ju fler som deltar i gruppköpet och ofta finns det ett par steg ner i pris, beroende på antalet som tecknar sig för köpet.


Mikrofoner vanligt

Det är ganska vanligt att gruppköp ordnas för OEM-mikrofoner från Kina, av privatpersoner som sedan köper in det antal som har beställts och tar hand om betalning och utskick till de som deltar i köpet. Det kan vara lite riskabelt om man inte tänker på alla detaljer, eftersom man bara får de absolut billigaste priserna om man hoppar över kvalitetskontrollen (fabrikerna tar nämligen betalt separat för varje arbetsmoment), så den som har hand om det måste i så fall räkna med att ett antal mikrofoner inte kommer att fungera alls och att ett antal inte fungerar riktigt som de ska... Om man vågar lita på att fabrikens kvalitetskontroll är så noggrann som man själv skulle önska, så kan man förstås också välja att betala för det extra arbetet, men då blir också priset dyrare än de gruppköp som andra har ordnat - och de som vill vara med, kommer därför antagligen att tycka att det är för dyrt...


Mjukvara ibland

Vissa mjukvaruföretag gör också sådant då och då för att skapa större intresse för någon speciell programvara i sortimentet.